středa 18. dubna 2012

Cake Pops pro Gurmet

 Foto: David Turecký

Nemohla jsem se dočkat, až tahle rubrika vyjde. Horzně jsem si její přípravu užila, protože Cake Pops byly pro mě láska na první pohled. Hned ten den, co jsem narazila na Bakerellu http://www.bakerella.com/ jsem věděla, že se musím do nich pustit. Zakoupila jsem její knihu (rozhodně doporučuji) http://www.bookdepository.co.uk/Cake-Pops-Angie-Dudley/9780811876377 (poštovné a balné zdarma po celém světě a do konce dubna extra 10% sleva i z již zlevněných knih) a kochala se rozmanitými tvary. Nyní je k dostání i Vánoční verze, kterou ještě pravda nemám, ale sleva je sleva. Musím ji mít. Hurá, teď už mám také i tu vánoční, díky jedné úžasné slečně, která mi ji dala jako dárek. Moc děkuju!!!

Možná jste už mnohokrát měli podobný problém. Najdete dokonalý recept i s postupem, ale ejhle některé suroviny či pomůcky zatím nedorazily na český trh. Nevadí, jen tak jsem se nedala odradit a začala důkladně pátrat. Jisto jistě musí existovat prodejce, který odhadl potenciál Cake Pops a začne vše potřebné nabízet.

Jsou dvě věci, které budete potřebovat a které možná nebudete vědět, kde koupit. Tyčinky na lízátka nebyl zase takový problém koupit. Já zakoupila od firmy Wilton a byla jsem s nimi spokojená. Prodávají se po 50ks, jsou 10cm dlouhé a stojí cca 45Kč. Jiné jsem na českém trhu zatím neobjevila.  Možná jste si všimli, že v zahraničí se tyčinky prodávají v různých délkách. Já si v zahraničí koupila ještě navíc tyčinky delší, protože ty se lépe zapichují, či aranžují do vázy apod. Ty 10cm jsou ideální na postavení lízátek vzhůru nohama.
Na doplnění: poděkování panu Václavovi za následující tip - Wilton tyčinky na lízátka také koupíte ve dvou délkách na http://www.eshop-lilie.cz/katalog.php?typ=16197&kategorie=108295

Další podstatnou ingrediencí, kterou budete potřebovat je čokoládová poleva rozmanitých barev, která z vašich Cake Pops teprve udělá ta pravá kouzelná lízátka. Bakerella odkazuje na Candy Melts (např. firma Wilton), tak jsem opět začala pátrat na českém trhu. V pár obchodech pro cukráře limitovanou nabídku základních 4 barev sice měli, ale měli také podmínku minimální hodnotny na nákup po Internetu, tak jsem pátrala dál. Nakonec jsem kontaktovala paní Chaloupkovou, majitelku Obchůdku u Balonku, která je sice na skladě neměla (sháněla jsem bílou a růžovou), ale ochotně mi je u svého dodavatele objednala a poslala domů poštou. Neměla ani limit na minimální objednávku. Zázrak! U ní jsem také zakoupila tyčinky na lízátka. Koukám, že jsem jí je asi vykoupila, tak je snad zase brzo bude mít na skladě. http://www.obchudekubalonku.cz/

Candy Melts vlastně nejsou nic jiného než barevná čokoládová poleva v peckách vanilkové příchutě, která se krásně rozpustí do potřebné hustoty, že se vám v ní lízátka krásně obalí. Ani moc hustá ani příliš řídká. Pokud Candy Melts od Wiltonu neseženete, máte ještě další možnosti. Jsou ale o dost nákladnější. Jedna z možností je si obarvit kvalitní bílou čokoládu. Budete potřebovat speciální barvy na čokoládu, protože gelové nebo tekuté barvy vám čokoládu srazí (našla jsem pár odvážlivců na Internetu, kteří to riskli s gelovou barvou a prý to šlo, ale já jsem to raději nezkoušela, je to na vlastní nebezpečí a pokud by vám to vyšlo, tak je to spíš zázrak). Barvy na čokoládu jsou poměrně snadno k dostání, ale jsou dost drahé na to, kolik toho spotřebujete pro domácí spotřebu. Další možností jsou barevné pecky od firmy Callebaut, které jsou ale ochucené, takže např. růžová poleva má jahodovou příchuť, takže jste limitovaní, k jakému korpusu a krému ji můžete použít. Mají spíše větší balení. Mrkněte na http://www.cokolada-recepty.cz/barevna-ochucena-cokolada.html

V květnové rubrice jsem proto pro jednoduchost a názornost volila základní koncept s bílou a hořkou čokoládou. Pracuji s kvalitní čokoládou v peckách, která se krásně rozpouští a dokonale pokryje povrh lízátek do hladka. Kupuji Callebaut a jsem moc spokojená.

No a pokud si lámete hlavu nad tím, zda koupit stojánek na zaschnutí lízátek nebo ne, věřte, že to není potřeba. Stačí pevná krabice z tlustějšího kartonu, do které udělejte dírky v dostatečných rozestupech, aby se vám lízátka nedotýkala.

Extra nápad: protože se blíží lásky čas, vyzkoušejte pro své milované vytvořit místo kulatých lízátek pár lízátek ve tvaru srdíček, přidejte mašličku nebo na tyčinku napíchněte papírovou ozdobu se vzkazem a máte hotovo.

Budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak se vám povedly :)

PS: pamatujete na dubnové Choc-mint cupcakes? Jestli vám nějaké zbyly, rozdrobte, smíchejte s trochou peprmintového vídeňského krému a po vychladnutí kuličku namočte do hořké čokolády, posypte zeleným cukrem a máte dokonalé After Eight Cake Pops :) Rozdrobit jde vlastně jakýkoliv korpus a smíchat lze s máslovým, tvarohovým krémem nebo ganache podle chuti.

Cake Pops krok za krokem:


Prolistujte si nové číslo na



22 komentářů:

  1. nádherné- hotové umenie!..., musím to niekedy vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  2. krása... určitě vyzkouším, protože to vypadá naprosto luxusně :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Drzim palce, at se Verko povedou :) a budu rada, kdyz mi poslete fotku.

    OdpovědětVymazat
  4. Simply splendid, Hana. Dear Bakerella must be SO proud---I know I am.

    Congratulations on such a memorable moment in your career.

    rachel

    OdpovědětVymazat
  5. Thank you very much Rachel, Bakerella's work and designs were love at first sight so I was sooo excited to work on this feature. Really lovely to hear from you again!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypada to uzasne! Take bych je chtela zkusit :) mate i jiny recept,nez cokoladovo bananove? ja totiz nemam rada tepelne upravene banany :(

    OdpovědětVymazat
  7. Dekuju :-) Rozdrobit vlastne muzete jakykoliv korpus, ktery upecete. Vybrat muzete oblibeny rodinny recept; smichat muzete s ganache z horke, mlecne nebo bile cokolady, nebo treba i maslovym ci tvarohovym kremem podle druhu a prichute korpusu a nakonec namocit do cokolady. Moznosti je tak nepocitane :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hanko, vypada to skvele... Nedavno jsem je podle Bakerelly delala, ale vubec se mi to nepovedlo... Mozna zkusim znovu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju moc, Lucko. Držím palce, ať se povedou. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. jee urcite vyzkousim!!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. To Jana a Siena.Style: moc děkuju a ať se povedou a chutnají :)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tento článek, zrovna jsem pátrala po Candy Melts na českých eshopech (tyčinky jsem našla u Lilie :)), chci udělat cake pops na narozeninovou oslavu dcery, to bude to pravé pro malé holčičky :)) U Bakerelly jsem si je taky zamilovala na první pohled!

    OdpovědětVymazat
  13. Hanka , vaše recepty a design sú úžasné a inšpiratívne. Práve som vyskúšala vaše čoko-banánové cake pops a podarili s a na prvý krát a tiež chutili :-) Ďakujem Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Martino, to jsem ráda :-) Zdravím Hanka R

      Vymazat
  14. Dobrý den .. prosím prosím - nenapsala by jste ten recept? Já to bohužel z toho časopisu nemohu přečíst.
    Vypadá to naprosto skvostně, veze se mi forma na kuličky, tak by s emi to báááječně hodilo :)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Lucie, napište mi na hana@hanarawlings.com, zkusím Vám to poslat ve vyšší kvalitě.
      Hezký den, Hanka R.

      Vymazat
  15. Zdravim Hani, mam prosbu, robila som cake pops s cokoladou candy melts, ale ona po rozpusteni bola stale dost husta, ze som ju musela naberat nozikom, vase sa mi zda na obrazku redsia, nemala som ich po obalene take pekne hladke....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Take zdravim. Candy melts jsou dost huste a musi se jeste naredit. Ja preferuji cokoladu. Ta je take dost husta, ale vice nam chutna.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...